fbpx

Secventa de Yoga pentru umeri si gat cuprinde cateva exercitii ce vor contribui la flexibilizarea si sporirea mobilitatii in partea superioara a trunchiului. Desi accentul este pus pe partea de sus a corpului, vom mobiliza prin cateva posturi si partea inferioara a acestuia.

Yoga pentru umeri si gat – pozitii si beneficii

  • rotiri ale gatului: zona cervicala este poate cea mai predipusa la a acumula tensiune. Si aceasta din cauza pozitiei corpului de-a lungul zilei sau in timpul noptii. Aceste miscari intind rand pe rand tesuturile musculare ce inconjoara coloana cervicala, actionand totadata si asupra vertebrelor. Putem usor observa ca in timpul acestor miscari simtim senzatii radiind si in jurul acestei zone. Si aceasta deoarece testuturile sunt interconectate si se influenteaza reciproc.
  • brate in postura Vulturului: acesta postura a bratelor creeaza spatiu intre omoplati, lasand plamanii sa respire mai profund in partea posterioara. Daca aplecam si barbia in piept, intindem si mai mult partea posterioara a spatelui, prin intinderi simultate in mai multe directii.
  • brate in postura Botului de Vaca este o postura care deschide amplu pe rand, cate un plaman. Imbunatateste astfel, capacitatea pulmonara. Aduce flexibilitate in articulatia umerilor si intinde testurile ce ii inconjoara.
  • Catelusul intinde spatele, umerii, axilele, bratele. Este totodata o postura care deschide pieptul.
  • Cobra deschide amplu pieptul si intinde zona gatului, daca lasam capul pe spate. Intareste bratele, umerii. Intinde musuculatura abdominala.
  • Zeita cu rasucire intareste coapsele, gambele, gleznele. Flexibilizeaza coloana vertebrala, gatul, soldurile, umerii. Imbunatatete functia digetiva.
  • Fandare inalta flexibilizeaza umerii, soldurile. Intareste soldurile, fesierii, coapsele, gambele. Imbunatateste echilibrul.
    Secventa este potrivita atat seara, daca am stat timp indelungat la birou, poate cu umerii incovoiati, precum si dimineata, pentru dezmortirea corpului aflat in repaus peste noapte.
Yoga pentru umeri si gat
Click aici pentru a deschide video direct in Youtube

Sa iti fie de folos!

Incearca si aceste clase: Yoga de dimineata incepatori, Kundalini yoga incepatori, Yoga pentru flexibilitatea articulatiilor, Hatha Yoga de seara incepatori.


Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment