fbpx

Deseori, la sfarsitul zilei, ne resimtim dupa o zi lunga. Si asta in special daca ziua s-a desfasurat stand timp indelungat pe scaun, in fata calculatorului sau in masina. In secventa de yoga de seara pentru incepatori, propun cateva exercitii de relaxare, destindere, reconectare cu propriul corp. Acestea vor restaura armonia si echilibrul de care avem cu totii nevoie.

Yoga de seara – exercitii si pozitii recomandate

Aceste exercitii cuprind nu doar tehnici de respiratie, ce linistesc si calmeaza mintea. Ele sunt insotite de posturi fizice pentru detensionarea gatului, flexibilizarea umerilor si a coloanei vertebrale. Acestea sunt:

  • Pisica si Vaca elimina tensiunea acumulata de-a lungul coloanei vertebrale si in jurul gatului si umerilor
  • Porumbelul deschide articulatia soldului si intinde musculatura coapselor. Dupa o zi de stat in pozitie de sezut, flexorii soldurilor tind sa se rigidizeze si sa provoace dureri de spate. Prin aceasta deschidere a soldului, nu doar tensiunea de la nivelului soldului este eliberata, cat si intreg spatele.
  • Sfinxul deschide bland pieptul, mai mult prin extensia coloanei in partea sa superioara si mediana. Aduce vitalitate in corp.
  • Cobra deschide si mai mult pieptul, de data aceasta fiind implicata mai mult zona lombara si forta bratelor. Aduce tonus si energie.
  • Copilul intinde toata partea posterioara a trunchiului, lasand sistemul nervos sa se linisteasca si sa instaleze relaxarea.
  • Fandare joasa intinde flexorii soldurilor si spatele.
  • Fandare inalta intinde flexorii soldurilor, o contrapostura benefica dupa ce am stat mult timp pe scaun. Intareste coapsele.

Toate acestea vor contribui la crearea cadrului propice pentru ca sistemul nervos parasimpatic sa preia controlul. Si astfel lasam corpul sa se bucure de relaxare, regenerare, sporirea imunitatii si buna desfasurare a digestiei.

Yoga de seara pentru incepatori
Apasa aici pentru a deschide video direct in Youtube

Sa iti fie de folos!

Incearca si aceste clase: Yoga pentru flexibilitatea articulatiilor, Yoga pentru umeri si gat, Yoga si respiratie pentru somn odihnitor, Hatha Yoga de seara pentru incepatori, Yoga pe scaun.


Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment