fbpx

Salutul Lunii este reprezentat de o serie de asane, utile de practicat in momentele de Luna Noua sau Luna Plina, dar nu numai.

Luna insasi simbolizeaza lumea noastra interioara, ce se intampla in intuneric, inconstientul, ce e ascuns, energia feminina. E asociata cu emotiile noastre si elementul apa.

Luna Noua, faza in care luna se afla acum e momentul propice pentru noi inceputuri si pentru a seta intentii.

Ce poti face de Luna Noua

  • curata spatiul in care te afli: ordine, curatenie si fumigare (cu palo santo, salvie, tamaie, betisoare sau conuri) si aeriseste
  • spala-ti corpul; poti folosi sare Epsom sau sare de mare si uleiuri esentiale: tradafirul, tamaia, smirna, mirul, sunt cateva esente cu vibratie ridicata
  • aprinde o lumanare si spune o rugaciune sau fa o meditatie
  • poti pune o muzica relaxanta, daca simti asta
  • ia o agenda sau o foaie de hartie si noteaza-ti intentiile pe care le doresti pentru urmatoarea luna sau o perioada mai mare. E important ca acestea sa fie la timpul prezent, modul afirmativ. Ex.: Imi setez intentia de a-mi cumpara o masina. Multumeste in avans pentru aceasta intentie vizualizata ca si implinita. Aici poti ramane cateva momente in care sa mai gasesti si alte motive pentru care manifesti recunostinta, pentru a mentine vibratia ridicata. Dupa ce ai scris aceste intentii, poti sa arzi foaia, cu gandul de detasare si punere a increderii in Dumnezeu sau le poti pastra. E important sa te detasezi de ele, indiferent ca arzi foaia sau nu. Daca se poate, fa primii pasi concreti in directia intentiei respective.
  • stai apoi cateva momente cu tine si observa ce ai nevoie: poate simti sa te odihnesti mai mult, poate sa mananci mai mult. Acorda mai multa atentie corpului tau si lumii tale interioare, emotiilor tale. Vezi care este efectul Lunii Noi asupra ta. Poti nota asta in agenda si vezi daca se repeta de la o luna la alta.
  • poti practica exercitii usoare, care pun in miscare soldurile, locul unde stocam cele mai multe emotii. Un exemplu ar fi urmatoarea secventa de exercitii yoga numita Salutul Lunii.

Salutul Lunii

Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Practica si acesta clasa de yoga de dimineata pentru flexibilizarea soldurilor.

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment