Solstitiul de iarna marcheaza cea mai lunga noapte din an, iar secventa de astazi, Restorative yoga pentru Solstitiul de iarna ofera cadrul propice pentru relaxare, odihna, regenerare.

Asa cum natura urmeaza negresit ritmul propriu (noapte- zi, primavara-vara-toamna-iarna, inflorire-uscare-regenerare) si fiinta umana se supune acestui ritm, in care dupa activitate urmeaza odihna. De multe ori, din dorinta de a realiza cat mai multe lucruri, desconsideram partea odihnei, a relaxarii, ajungand sa epuizam corpul fizic, mental, emotional. Acest abuz nu ramane insa neechilibrat, intrucat legea ritmului se manifesta fie ca vrem, fie ca nu. Astfel, fie ne imbolnavim, fie se intampla in viata noastra diferite lucruri, care ne obliga sa ii acordam corpului odihna cuvenita.

Evenimentul de astazi, 21 decembrie, pe langa faptul ca atinge apogeul in oferirea confortului, grijii, relaxarii, odihnirii corpului, poarta in el samanta/semintele ce urmeaza sa creasca in anul urmator.

De aceea, secventa de azi ofera relaxare corpului in prima parte, prin posturi restorative (Restorative Child’s pose, Restorative Caterpillar, Restorative Deer pose, Restorative Fish/Butterfly pose, Viparita Karani, Shavasana), iar in partea de final, va invit la o meditatie de recunostinta si de setare intentii pentru anul ce urmeza.

In traditia yoghina, Solstitiul de iarna are insemnatatea Anului Nou pentru vestici. Acum este momentul pentru a rememora implinirile, realizarile, lucrurile pentru care suntem recunoscatori, sa ne scaldam in aceasta energie frumoasa, iar pe acest fundal sa ne setam intentiile pentru anul viitor.

Puteti lua langa voi pentru prima parte cat mai multe paturi, perne, caramizi de yoga, iar pentru partea de final o foaie si un pix, pe care sa scrieti recunostintele si intentiile pentru anul ce urmeaza. E important sa manifestam si in scris aceste intentii, pentru a le acorda mai multa putere. Vizualizati aceste dorinte deja implinite si multumiti cu incredere si detasare pentru realizarea lor, ca si cum am fi dat comanda la pizza si asteptam linistiti livrarea ei. 🙂

Restorative yoga pentru Solstitiul de iarna
Apasa aici pentru a deschide video direct in YouTube

Sa aveti Un An Nou in armonie, echilibru, iubire si fericire!

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., tehnician nutritionist

Write A Comment