fbpx

Morning Yoga Sahasrara Chakra este o scurta secventa de yoga pentru echilibrarea centrului energetic Sahasrara.

Acesta ne spune sa ne odihnim mintea si inima. Si aceasta pentru a simti launtric ca ne putem detasa de tot, pentru a fi profund netulburati. Aceasta parte linistita, neschimbatoare a fiintei noastre este mereu prezenta. Ea exprima substratul etern al intregii creatii. Nu trebuie sa facem eforturi pentru a o atinge. Seamana mai mult cu prinderea unui post de radio, care difuzeaza tacerea, fundalul muzicii intregii lumi.

Deschide-te sa primesti intelepciunea stralucitoare, cadourile si puterile acestei chakre. Aceasta este o parte a fiintei noastre rareori constientizata. Si aceasta deoarece in multe sensuri, ea nu constituie o parte vitala a vietii umane.

Daca unii simt chemarea de a atinge stari spirituale profunde ca destinatie ultima si cea mai inalta a lor, nu trebuie sa te numeri printre acestia pentru a beneficia de perspectiva unica a acestei chakre.

Morning Yoga Sahasrara Chakra – conectarea cu fiinta noastra profunda

Chakra Coroana ne reaminteste ca dincolo de conditiile mereu schimbatoare ale vietii si de propriile noastre stari, ganduri si emotii fluctuante, exista in noi o fiinta imuabila, puternic independenta, care a ramas neafectata de la inceptul timpurilor. Este aidoma spatiului cosmic, care contine nenumarate stele sau ca vastul cer albastru, care primeste norii trecatori, ramanand total neinfluentat de ei.

Odata conectati cu aceasta parte foarte profunda, ne eliberam de atasamente, frici, dependente sau lipsuri. Aceasta fiinta interioara nu are nevoie ca lumea sa fie completa sau multumita. Ea ne permite sa fim fericiti in sine, in loc sa asteptam de la evenimentele exterioare sa ne aduca fericirea.

Din aceasta perspectiva profunda, nu avem cu adevarat „nevoie” de iubirea unei anumite persoane exterioare si nici nu „trebuie” sa fim promovati la serviciu, pentru a fi satisfacuti. Fericirea devine o stare interna, o calitate a propriei fiinte, aflata total in mainile noastre.

Activitatea nu poate fi completa sau echilibrata fara opusul ei – inactivitatea, la fel cum sunetul nu poate exista fara tacere. Avem nevoie de aceasta parte alternativa a fiintei noastre, pentru a elibera actiunile de tensiune. Atunci cand stim ca existam chiar fara a face ceva si ca putem fi fericiti, chiar fara a implini unul din planurile de viitor, actiunea noastra in lume devine mai libera.

Morning Yoga Sahasrara Chakra

Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Practica si aceasta clasa de Yoga de dimineata pentru echilibrarea centrului energetic Ajna Chakra.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment