fbpx

Morning Yoga Ajna Chakra este o clasa de yoga de dimineata cu focus pe echilibrarea centrului energetic Ajna, aflat la nivelul fruntii.

Ajna Chakra, cunoscuta ca cel de-al treilea ochi, este descrisa de obicei ca un ochi subtil. Acesta este localizat la jumatatea distantei dintre ochii fizici. Fiind situat imediat in spatele spatele spatiului dintre sprancene, privirea sa este orientata mai curand spre interior, decat spre exterior.

Unele sisteme sustin ca periplul nostru in dimensiunea chakrelor ar trebui sa inceapa cu Ajna. Si aceasta deoarece este sediul ghidului nostru spiritual interior. Aceasta comanda toate celelalte chakre prin cunoasterea, intuitia si capacitatea sa de intelegere.

Unii considera in mod eronat ca mintea este o masinarie inutila, care ne indeparteaza de inima, de intuitia si natura noastra spirituala. Acest lucru poate fi adevarat pentru o minte subnutrita, intoxicata puternic cu vorbarie mintala. Daca va folositi gresit mintea, veti ajunge sa credeti ca este un element lipsit de creativitate, care nu conduce decat la sporirea confuziei si a obscuritatii.

Morning Yoga Ajna Chakra – cum hranim acest centru energetic

Daca va hraniti corect mintea, veti realiza curand ca aceasta va rasplateste cu simtul inaltator al inteligentei supreme.

Dupa cum corpul necesita o alimentatie sanatoasa, iar inima satisfactii emotionale, la fel si mintea are nevoie de hrana. Iar hrana sa ideala consta in absorbtia de ganduri noi, de idei care ne deschid perspectiva si revelatii stimulatoare.

Capacitatea voastra incredibila, ca fiinte umane, este de a lua uneori o pauza si a reflecta. Umpleti de sens aceasta experienta, puneti-va intrebari profunde si doriti-va sa intelegeti „de ce” si „cum” este asa cum e lumea in care traiti.

Sunteti un subiect interesant pentru prpriul studiu. Ganditi-va la temele vietii voastre, la provocarile cele mai importante si reflectati unde va conduc toate acestea.

O minte bine hranita nu este satisfacuta doar intelectual, ci este mai creativa si mai eficienta. Lumea apartien celor care invata. Permitand gandurilor noi si revigorante sa patrunda si sa va dirijeze mintea, incepeti sa inlocuiti gandirea automata, inutila, cu ganduri benefice si pline de informatii.

Un alt aspect al acestei chakre este sa aveti mintea pe deplin treaza si foarte atenta. Exista o senzatie pregnanta de sanatate in aceasta stare de trezire mintala, car enu difera de bucuria de a avea un corp puternic energizat.

Morning Yoga Ajna Chakra

Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Practicati si aceasta clasa de Yoga de dimineata pentru chakra gatului.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment