fbpx

Meditatie ghidata Zambetul Chakrelor este una dintre modalitatile cele mai usoare si eficiente de a stimula chakrele individuale si intregul lor sistem. Ea elibereaza puterea vindecatoare a acestor sapte centri energetici, cu ajutorul unuia dintre cei mai mari vindecatori ai lumii: propriul zambet.

Exista deja suficiente dovezi stiintifice ca zambetul, chiar intentionat, activeaza neurotransmitatorii raspunzatori de starea de sanatate si de fericire. Se activeaza astfel eliberarea neuropeptidelor care combat stresul si a neurotransmitatorilor starii de bine – dopamina, endorfine si serotonina. Acestea relaxeaza corpul, scad pulsul si tensiunea arteriala, prelungesc viata si – gratie endorfinelor – actioneaza chiar ca un analgezic.

Nu este deloc nevoie sa astepti o conjunctura care sa iti aduca zambetul pe buze. Acelasi efect il poti obtine atunci cand iei decizia de a zambi.

Dupa cum spunea invatatorul budist, Thich Nhat Hanh: “Uneori, bucuria este sursa zambetului vostru, dar uneori zambetul poate deveni sursa bucuriei.”

Un studiu deosebit de relevant, publicat in revista “Neuropsychologia” a aratat ca vederea unei fete zambitoare activeaza cortexul orbitofrontal. Acesta reprezinta acea regiune din creier, care proceseaza recompensele senzoriale. Cu alte cuvinte, ne simtim recompensati, daca cineva ne zambeste.

In aceasta meditatie evocam o figura zambitoare, ii raspundem si – folosind esenta sa – o transformam intr-un zambet interior, care poate vitaliza chakrele. Aceasta meditatie, inspirata din “Meditatia taoista a zambetului interior”, este adaptata in domeniul chakrelor.

Meditatie ghidata Zambetul Chakrelor

Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Practica si aceasta meditatie ghidata cu Dharma Chakra Mudra, pentru echilibrul centrilor energetici sau alege una preferata din categoria Meditatii.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment