fbpx

“Meditatie ghidata relatia cu mama” este un prim pas in vindecarea legaturii cu mama si cu viata ta. Si asta deoarece ele merg doar impreuna.

“Din filosofia lui Bert Hellinger, de la tata primim puterea de a avea succes si de a ne dezvolta in viata profesionala. Iar de la mama luam viata pentru a fi abundenta si prospera.

Cand avem probleme in oricare dintre aceste domenii, pot exista numeroase motive care o determina. Printre acestea pot fi: loialitati invizibile (nepermitandu-ne sa avem mai mult succes si prosperitate decat parintii sau stramosii nostri); limitarea convingerilor originare din copilarie (banii sunt murdari, trebuie sa va sacrificati pentru a face bani etc.); povesti despre stramosii nostri legate de bani, precum datorii, falimente, escrocherii, jafuri etc.

Vindecarea relatiei cu mama noastra este reconectarea cu viata.

Mama noastra este canalul pe care l-am ales pentru a ne trai experienta fizica. Din aceasta perspectiva larga, nicio mama nu este rea, ci toate sunt bune.

Un alt lucru este ca sub prisma perceptiei noastre si a judecatilor noastre, o etichetam pe mama ca fiind buna sau rea.

In momentul in care o etichetam pe mama drept rea, copilul nostru ranit iese afara. Si cere afectiune, insetat de dragostea, pe care nu a fost in stare sau nu a stiut sa-i dea.

Cand ne agatam de cerintele acestui copil ranit, intram pe deplin intr-un model de victimizare eterna. Aici exista doar victime si vinovati si nu este posibila cresterea si evolutia.

Pentru a vindeca legatura cu mama ta, mai intai de toate trebuie sa recunosti ca ai un copil ranit activ. Acesta tanjeste dupa dragostea parintilor sai. Si in acelasi timp s-a distantat de ei si de viata. Si cand spun viata, inseamna placere, angajament, implinire, libertate, plinatate si tot ceea ce vine cu a fi in viata in totalitate si a nu vegeta.

Din rolul de adult, putem privi in urma fara judecata si intelegem motivele deconectarii cu mama si cu viata. Cu cat se intelege mai mult, cu atat este acceptat mai mult. Acesta este al doilea pas pentru a vindeca legatura cu mama.

Acceptarea mamei inseamna acceptarea vietii

Pe masura ce o accept pe mama, incep sa ma impac cu mine. Si asta pentru ca ea este samanta din care plec si cea care-mi pemite sa-mi desfasor potentialul.

Cand esti suparat pe mama ta, indiferent ca este sau nu in preajma, poti face un exercitiu. Acesta consta in a-ti spune “Mama si eu suntem una” si vei vedea cum in mod subtil se schimba ceva in interiorul tau.

A-ti accepta mama nu este o treaba de exterior. Este mai degraba o sarcina interna de a o accepta in inima ta cu toate defectele si virtutile ei. Intelegi ca a actionat din istoria ei de durere, cunostintele si nivelul sau de constiinta. A facut tot ce a putut de acolo.

Un alt pas foarte important este sa o onoram si sa o respectam pur si simplu pentru faptul ca ne-a dat viata si acesta este cel mai mare lucru pe care ni l-a putut da. Orice altceva si oricat de mult ne-ar da este nesemnificativ.

Incepand sa va onorati mama, asa incepeti sa va onorati viata asa cum este si cand acceptati viata, nu va blocati in rezolvarea problemelor. Cand copilul este eliberat de poverile mamei , are brusc o energie reinnoita, pentru a se concentra asupra vietii sale.

Copilul incepe sa se vindece atunci cand nu vrea sa-si mai schimbe mama, cand isi concentreaza energia sore a-si trai propria viata, singura care ii apartine. Suntem parte mamei noastre, dar apartinem vietii nostre.

Viata si mama sunt mai mari decat tine si ramane doar sa le accepti, sa te predai si sa le iei cu cea mai buna intelegere posibila.

Mama si viata merg impreuna, una nu exista fara cealalta. A intelege mama inseamna a lua viata fara judecati si deschis, este un DA vietii, este un DA ingrijirii, alimentatiei, tandretii, amabilitatii. Este un DA catre o iubire mai mare pentru noi insine.”

Meditatie ghidata relatia cu mama

Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Asculta si celelalte meditatii din categoria Meditatii gratuite.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment