fbpx

Aceasta meditatie ghidata pentru vitalitate cu Ratna Prabha Mudra energizeaza si vitalizeaza, echilibrand totodata Dosha Kapha.

Constitutia Kapha, compusa din elementele pamant si apa, este caracterizata prin articulatii stabile, o stare de sanatate buna si un nivel echilibrat de energie. La nivel psiho-emotional, Kapha poseda calitati precum increderea si amabilitatea, permitandu-le sa faca fata adversitatii cu usurinta. In dezechilibru, Kapha tinde catre congestie, atat pe plan fizic, cat si pe plan psiho-emotional.

La nivel fizic, aceasta congestie este de obicei situata la nivelul plamanilor, lacasul Kapha si poate manifesta mucus in exces in sistemul respirator. Kapha are de asemenea o tendinta catre retentia de apa si digestie lenta. La nivel psiho-emotional, dezechilibrul se poate manifesta prin slabiciune, letargie si atasament excesiv. Persoanele cu Kapha in dezechilibru pot deveni nemotivate, blocate in trecut si incapabile sa-si vada propriul potential si posibilitatile. Totodata, pot deveni congestionate emotional, avand dificultati in a-si exprima sentimentele, putandu-se manifesta in depresie. Tendinta catre congestie, fie fizica sau emotionala poate face persoanele cu Kapha predominanta sa tinda atre obezitate.

Meditatie ghidata pentru vitalitate cu Ratna Prabha Mudra – cum poate ajuta

„Ratna” inseamna „bijuterie”, iar „prabha” inseamna „luciu” sau „stralucire”. „Ratna Prabha”este, prin urmare, o „bijuterie stralucitoare”.

Ratna Praba Mudra dezvaluie bijuteria fiintei noastre interioare, instaland energia si vitalitatea, ce inlatura letargia.

Acest gest expansioneaza puternic respiratia spre partea anterioara a plamanilor, ajutand la eliberarea congestiei. Aceasta mudra directioneaza, de asemenea energia si atentia catre plexul solar, lacasul elementului foc, imbunatatind digestia si amplificand entuziasmul si vitalitatea.

Ratna Praba Mudra construieste stima de sine, instaland o senzatie mai clara a sensului vietii, furnizand totodata energia necesara manifestarii obiectivelor noastre.

Principale beneficii ale mudrei Ratna Prabha Mudra:

  • imbunatateste energia, entuziasmul, vitalitatea
  • sustine digestia
  • ajuta la eliberarea congestiei din plamani si caile sinusale
  • sporeste claritatea mentala
Meditatie ghidata pentru vitalitate cu Ratna Prabha Mudra
Apasa aici pentru a deschide video direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Vajra Mudra, pentru efecte similare.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment