fbpx

Aceasta meditatie ghidata pentru sanatate cu Mani Ratna Mudra contribuie la sanatatea intregului corp, prin mentinerea echilibrului, armoniei si a starii de bine a organismului.

“Mani Ratna” inseamna “bijuterie pretioasa”, aceasta mudra revelevandu-ne bijuteria interioara a Sinelui Superior, a carui esenta este sanatatea si vindecarea.

Sanatatea, in ultima instanta, este experienta unei vieti radiante si pline de bucurii, ca reflectie a cresterii conexiunii cu Divinitatea. O parte esentiala a procesului de punere in acord cu sinele nostru interior e data de eliberarea credintelor noastre limitative. Acestea includ in special sentimente de neputinta, stima de sine scazuta, resentimente si inadecvare. Pe masura ce transformam aceste convingeri, stresul, ingriorarea si anxietatea generate de ele sunt treptat eliminate.

Odata ce tensiunile psiho-emotionale s-au eliminat, dispar si blocajele in anatomia noastra subtile, ce obstructioneaza curgerea libera a energiei. Cand energia vitala curge mai liber, sistemele fizice sunt hranite energetic, permitandu-le sa functioneze optim. Integrarea imbunatatita si functionarea optima in toate dimensiunile fiintei noastre sprijina ma departe constientizarea fiintei noastre intregi.

Meditatie ghidata pentru sanatate cu Mani Ratna Mudra -cum poate ajuta

Acest gest directioneaza respiratia, atentia si energia de la planseul pelvian la crestetul capului, sustinand curgerea libera a energiei ascendent si descendent prin intreaga parte frontala a corpului, in sincronie cu respiratia ritmica.

Cursul liber al energiei cultivat de acest gest restabileste echilibrul in mod natural in toate dimensiunile fiintei noastre, sustinand sanatatea si vindecarea intregului corp.

Aceasta mudra sprijina echilibrarea chakrei Sahasrara, aflata in crestetul capului, instaland o senzatie de claritate sub forma unei lumini de cristal, ce infuzeaza intreaga fiinta cu energie vindecatoare.

Principale beneficii ale acestei mudre:

  • echilibreaza corpul, la nivel fizic si subtil
  • relaxeaza muschii fetei, gatului si umerilor
  • echilibreaza chakra coroana

Meditatie ghidata pentru sanatate cu Mani Ratna Mudra
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Dharma Chakra Mudra, ce sustine echilibrul intregului corp.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment