fbpx

Alergiile sunt usurate si imunitatea sustinuta in aceasta meditatie ghidata pentru imunitate cu Bhramara Mudra.

Alergiile reprezinta un raspuns imun excesiv la substante, care in general nu sunt daunatoare. Alergiile respiratorii sunt cele mai comune. Simptomele alergiei includ congestie respiratorie, sinuzita, ochi care „mananca” si care lacrimeaza. Alergiile sunt doar un mod din multe altele, prin care sistemul imunitar poate reactiona insuficient sau exagerat. Afectiunile autoimune sunt un exemplu de exagerare, in care sistemul imunitar ataca tesuturile sanatoase. Sistemul imunitar poate, de asemenea, sa reactioneze insuficient, precum in cazul racelilor si gripelor recurente, infectiilor sau cresterea necontrolata a celulelor canceroase.

Cheia pentru un sistem imunitar sanatos este echilibrul atat pe plan fizic, in termeni de dieta si stil de viata, precum si la nivel psihologic. Cand simtim barierele noastre prea rigide, se poate transmite un mesaj catre sistemul imunitar pentru a fi hipervigilent chiar si impotriva substantelor inofensive in mod normal. Cand ne lipseste simtul de a pune bariere in mod sanatos, sistemul imunitar isi poate pierde abilitatea de a mentine o vigilenta adecvata.

Meditatie ghidata pentru imunitate cu Bhramara Mudra- cum poate fi de folos?

„Bhramara” inseamna „albina” si de asemenea „miere”, iar Bhramara Mudra este gestul recomandat in mod traditional pentru alergii si sanatatea sistemului imunitar.

Acest gest directioneaza respiratia, atentia si energia in zona superioara a pieptului, inclusiv glanda timus, gat, interiorul gatului si cap. Bhramara Mudra instaleaza o senzatie de deschidere in sinusuri si in caile respiratorii.

Acest gest induce o senzatie de claritate mentala. Ne sustinandu in a trai mai constient, printr-un stil de viata echilibrat si cu limite personale adecvate. Acest echilibru imbunatatit in toate interactiunile si activitatile noastre sustine functionarea optima a sistemului imunitar.

Principale beneficii ale mudrei Bhramara:

  • usureaza alergiile si congestia nazala
  • echilibreaza functia imunitara
  • sustine stabilirea limitelor personale adecvate
  • cultiva o atitudine pozitiva

Meditatie ghidata pentru imunitate cu Bhramara Mudra
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Dharma Chakra Mudra, aceasta clasa de Yoga pentru imunitate sau Yin Yoga pentru intarirea imunitatii.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment