Hipertensiunea si problemele sistemului circulator sunt usurate cu aceasta meditatie ghidata cu Vayan Mudra (sistem circulator).

„Vayan” inseamna „vehicul al elementului aer”, iar Vayan Mudra este gestul recomandat in mod traditional pentru hipertensiune. Aceasta mudra expansioneaza usor pieptul, instaland o senzatie de usor si deschidere. Cultiva timpii optimi in respiratie, cu expirul usor mai lung decat inspirul, ideal pentru relaxare.

Acest gest induce o senzatie de fluiditate in respiratie, dar si sentimentul ca intregul sistem circulator curge lin si usor.

La nivel energetic, acest gest activeaza Prana Vayu, curentul de energie ascendent, instaland o senzatie de improspatare, precum un izvor linistitor ce curge prin piept.

Vayan Mudra activeaza de asemenea Apana Vayu, curentul de energie descendent, eliberand tensiunea din piept, in timp ce induce relaxarea.

Acest gest echilibreaza Anahata Chakra, cultivand emotii pozitive, ce ajuta la reducerea stresului si a tensiunii arteriale.

Beneficii principale ale mudrei Vayan:

  • utila in hipertensiune si in sanatatea sistemului circulator
  • elibereaza tensiunea musculara din intreg corpul, in special din piept
  • induce o senzatie de fluiditate si de prospetime in respiratie
  • reduce stresul si anxietatea, instaland o senzatie de seninatate

Namaste!

https://youtu.be/ZZHC_Qb7q1A
Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment