fbpx

Aceasta meditatie ghidata pentru depresie cu Vajrapradama Mudra induce sentimentul increderii de neclintit si a entuziasmului in fata vietii.

Depresia este o afectiune psihologica, iar printre simptomele ei se numara tristetea, melancolia, pesimismul, deznadejdea si stima de sine scazuta. Simptomele fizice includ letargie, tulburari de somn si activitate sexuala redusa. Depresia usoara, de termen scurt este experimentata de aproape toata lumea, la un anumit moment in viata, in timpul provocarilor sau crizelor. In depresia clinica, apare tendinta de neajutorare, in care persoana generalizeaza experientele negative la intreaga sa viata. Depresia poate fi accelerata de evenimentele si schimbarile vietii, cum ar fi dificultatile financiare, problemele la jos, in relatii, separarea, decesul si provocari de sanatate. In plus fata de factorii psihologici, depresia poate avea influente genetice si biologice. Stresul psihologic este un factor, atat in declansarea depresiei, cat si in prelungirea ei.

Meditatie ghidata pentru depresie cu Vajrapradama Mudra- cum poate ajuta

„Vajrapradama” inseamna „incredere de neclintit”. Vajrapradama Mudra directioneaza respiratia, atentia si energia in piept, coaste si spatele superior, cultivand o senzatie de deschidere si incredere in noi insine si in viata.

Respiratia toracala expansionata elibereaza tensiunea musculara din piept si cutia toracica, instaland o senzatie de relaxare si usor. Prelungirea inspirului induce o senzatie de energie inaltatoare si vitalitate, ceea ce este benefic in imbunatatirea dispozitiei si a motivatiei.

Vajrapradama Mudra dirijeaza de asemenea respiratia, atentia si energia catre glanda timus, sustinand o imunitate puternica, care poate fi slabita in timpul episoadelor de depresie.

Acest gest deschide Anahata Chakra din centrul pieptului, constientizand calitatile esentiale ale inimii, care atunci cand sunt hranite cu grija, trezesc entuziasmul si bucuria de a trai.

Principale beneficii ale mudrei Vajrapradama:

  • sustine tratamentul depresiei
  • elibereaza contracturile din piept, coaste si spate superior
  • imbunatateste stima de sine si incredere
  • creste energia si entuziasmul
  • imbunatateste deschiderea catre calitatile inimii subtile

Meditatie ghidata pentru depresie cu Vajrapradama Mudra
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Padma Mudra, pentru efecte similare.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment