fbpx

Aceasta meditatie ghidata pentru incredere in sine cu Vajra Mudra echilibreaza cel de-al treilea centru energetic al corpului, Manipura Chakra.

„Manipura” inseamna „orasul bijuteriilor” si este localizata la nivelul plexului solar, in dreptul ombilicului. Este reprezentanta de un lotus cu zece petale aurii aranjate in jurul unui cerc, cu un triunghi cu varful in susin centrul sau. Acest triunghi deseori contine un soare stralucitor, ca simbol al elementrului foc si a calitatilor sale: caldura, lumina si energie. Principala tema a celei de-a treia chakre este gasirea scopului vietii noastre si manifestarea lui.

Cand a treia chakra este in echilibru, gasim o armonie naturala intre nevoile noastre si abilitatea de a servi comunitatea. Cand aceasta chakra este in dezechilibru, putem experimenta lipsa puterii personale, stima de sine scazuta, lipsa motivatiei si a energiei. Dezechilibrul in a treia chakra se poate manifesta si prin infatuare, nevoia de a avea succes cu orice pret, ceea ce este o reflectare a insuficientei interioare. Echilibrul celei de-a treia chakre este ssutinut prin integrarea calitatilor esentiale, inclusiv stima de sine inerenta, un scop al vietii bine definit, determinare, vitalitate, actiune constienta, conservarea energiei. Toate acestea rezulta in armonie interioara si exterioara.

Meditatie ghidata pentru incredere in sine cu Vajra Mudra- cum ne ajuta?

„Vajra” inseamna „diamant”, referindu-se la forma de diamant facuta de degete in Vajra Mudra. Acest gest directioneaza respiratia, atentia si energia la cea de-a treia chakra, trezind „diamantul nostru interior” de energie si vitalitate.

Aceasta mudra imbunatateste increderea in sine, determinarea si claritatea, sustinand dezvoltarea talentelor si abilitatilor noastre unice. Acest gest induce de asemenea miscarea diafragmei, creand un efect de masaj, ce sustine sanatatea sistemului digestiv, amplificand circulatia in zona mediana a spatelui, rinichi si glande suprarenale.

Principale beneficii ale mudrei Vajra:

  • echilibreaza cea de-a treia chakra, cultivand increderea in sine
  • imbunatateste digestia si asimilarea
  • construieste stima de sine
  • imbunatateste energia si vitalitatea, ce poate fi util in depresie
  • clarifica scopul vietii

Meditatie ghidata pentru incredere in sine cu Vajra Mudra
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta clasa de Vinyasa Yoga pentru sustinerea digestiei.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment