fbpx

Al saselea centru energetic, Ajna este echilibrat cu aceasta meditatie ghidata cu Trishula Mudra (non-dualitate).

A sasea chakra, Ajna inseamna „centrul de comanda” si este localizata intre sprancene. Tema principala a acestui centru este dezvoltarea unei viziuni a unitatii, dincolo de toate intrebarile, indoielile si dualitatile de la nivelul personalitatii. Aceasta viziune a unitatii ne ajuta sa discernem clar intre Sinele nostru nelimitat si personalitatea limitata. Procesul de trecere dincolo de jocul opuselor este reprezentat de lotusul celei de-a sasea chakre. Acesta are doua petale violet, ce sunt plasate de o parte si de alta a unui ochi al intelepciunii atotvazator.

Inainte de trezirea celui de-al treilea ochi, tindem sa vedem viata ca un joc intre opuse: succes si esec, pierdere si castig. Acestea creeaza inevitabil tensiune si conflict. Pe masura ce trecem de aceasta dualitate, prin trezirea intelepciunii si claritatii, vedem suisurile si cobarasurile vietii ca un proces de explorare si invatare. Iar in cele din urma duc la viziunea unitatii.

Meditatie ghidata cu Trishula Mudra – cum ne ajuta in a intelege non-dualitatea?

„Trishula” inseamna „trident” si este simbolul lui Shiva, zeitatea ce reprezinta transformarea spirituala prin disciplina sustinuta. Tridentul simbolizeaza cei trei ochi ai lui Shiva, cei doi ochi fizici, plus ochiul intelepciunii aflat intre sprancene.

Trishula Mudra directioneaza usor respiratia, atentia si energia catre cea de-a sasea chakra, facilitand deschiderea celui de-al treilea ochi, trezind intelepciunea si concentrarea ce ne permite sa vedem dincolo de dualitati.

Acest gest incetineste cursul gandurilor, permitandu-ne sa le observam mai usor in calitate de martor, decat sa ne identificam cu ele si in consecinta sa reactionam inconstient.

In spatiul silentios dintre ganduri cultivat de acest gest, suntem capabili sa percepem fiinta noastra adevarata, precum fundalul neschimbator al tuturor gandurilor, sentimentelor si credintelor noastre. Trishula Mudra ne conduce gradual catre claritate, revelandu-ne natura noastra esentiala, ca unitate dincolo de orice dualitate.

Principale beneficii ale mudrei Trishula:

  • echilibreaza cea de-a sasea chakra, cultivand intelepciunea si clarviziunea
  • sustine sanatatea sistemelor nervos si endocrin
  • imbunatateste claritatea mentala si concentrarea
  • trezeste viziunea unitatii dincolo de orice dualitate

Namaste!

Meditatie ghidata cu Trishula Mudra (non-dualitate)
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta clasa de yoga pentru echilibru, ce armonizeaza cel de-al saselea centru energetic.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment