Tranzitiile de viata, printre care si menopauza pot fi uneori destul de dificile si provocatoare, in special prin prisma faptului ca vin cu schimbari hormonale; tocmai pentru a contracara aceste efecte nedorite, propun o meditatie ghidata cu Trimurti Mudra (tranzitii de viata).

„Trimurti” inseamna „trei zeitati” si se refera la trei zeitati masculine si la consoartele lor feminine, care incorporeaza cele trei fatete ale existentei: Brahma si Sarasvati, creatia; Vishnu si Lakshmi, subzistenta; Shiva si Parvati, transformarea.

Trimurti Mudra directioneaza respiratia, constienta si energia catre centrul pelvisului, instaland echilibrul si armonia ce ne sprijina in a imbratisa tranzitiile mai usor, ca o parte naturala a vietii.

Acest gest este un simbol al feminitatii sacre si datorita faptului ca dirijeaza respiratia, atentia si energia in pelvis, creeaza un efect de masaj, ce imbunatateste circulatia in sistemul reproducator.

Forma triunghiulara a acestui gest simbolizeaza echilibrul intre corp, minte si spirit, iar integrarea sa ne sustine in a ramane centrati in interiorul fiintei noastre si ne ajuta sa privim tranzitiile ca oportunitati.

Principale beneficii ale mudrei Trimurti:

  • ajuta in menopauza sau alte probleme reproductive, inclusiv infertilitate
  • reduce stresul
  • sprijina toate tranzitiile de viata
  • instaleaza detasarea si o senzatie de centrare

Namaste!

https://youtu.be/qbc1FQJimEQ
Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment