fbpx

Pornind de la cel de-al doilea centru energetic al corpului, intreg corpul este hranit odata cu aceasta meditatie ghidata cu Svadhisthana Mudra (auto-vindecare).

A doua chakra, Svadhisthana chakra, care inseamna „lacas”, „locuinta cuiva” este localizata in centrul pelvisului. Aceste centru de energie este reprezentat de un lotus cu sase petale portocalii aranjata in jurul unui cerc cu o semiluna la baza. Cercul reprezinta totalitatea noastra inerenta, iar semiluna reprezinta calitatile elementului apa. Acestea includ feminitatea, receptivitatea si fluiditatea, care se trezesc atunci cand aceasta chakra este in echilibru.

Atunci cand a doua chakra se deschide, avem senzatia ca am ajuns acasa in fiinta noastra interioara, sursa noastra interioara de hrana si vindecare. Cand suntem deconectati de aceasta sursa, putem experimenta dezechilibre, cum ar fi singuratate, sentiment de abandon si incapacitatea de a gasi placere si hrana in relatiile noastre. Sustinem inflorirea celei de-a doaua chakre, hranind calitatile sale esentiale: fluiditatea, entuziasmul pentru viata, detasarea si seninatatea.

Meditatie ghidata cu Svadhisthana Mudra – cum ne sustine in autovindecare

Svadhisthana Mudra directioneaza respiratia, atentia si energia in zona pelvisului, sustinandu-ne conexiunea cu centrul nostru de auto-vindecare.

Mana stanga se deschide pentru a primi energia vindecatoare, in timp ce mana dreapta canalizeaza aceasta hrana in cea de-a doua chakra. Acest gest cultiva un efect de masaj in abdomenul inferior si pelvis, sustinand sanatatea sistemelor reproductiv si urinar.

Aceasta mudra prelungeste expirul, instaland o senzatie de calm si seninatate, care ajuta la eliberarea stresului si reducerea anxietatii.

Svadhisthana Mudra trezeste de asemenea senzatii de satisfactie deplina si multumire, ce pot fi de folos in lucrul cu problemele de codependenta si adictie.

Principale beneficii ale mudrei Svadhisthana:

  • echilibreaza a doua chakra, cultivand auto-vindecarea
  • sustine sanatatea sistemelor reproducator si urinar
  • sprijina o menstruatie echilibrata
  • elibereaza tensiunea din osul sacru si spatele inferior
  • imbunatateste senzatia de „a fi acasa cu noi insine”
  • sustine relatii sanatoase
  • utila in codependenta si adictie

Meditatie ghidata cu Svadhisthana Mudra (auto-vindecare)
Apasa aici pentru deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Yoni Mudra pentru femei sau meditatia ghidata cu Shanka Mudra pentru barbati, pentru efecte similare.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment