fbpx

Anahata, cel de-al patrulea centru energetic este echilibrat in aceasta meditatie ghidata pentru iubire neconditionata cu Padma Mudra.

Anahata inseamna „nebatatorit” si este localizata in centrul pieptului. „Nebatatorit” se refera la sunetele subtile experimentate in timpul meditatiei profunde, precum si la invincibilitatea inimii noastre subtile, care spre deosebire de inima emotionala, nu poate fi franta. Anahata chakra e reprezentata de un lotus cu 12 petale de un verde smarald aranjate in jurul unui cerc, avand in centrul sau o stea cu sase varfuri. Aceasta stea este compusa din doua triunghiuri, unul cu fata in sus si celalalt cu fata in jos, reprezentand integrarea chakrelor inferioare cu cele superioare. Chakra inimii se raporteaza la elementul aer si calitatilor sale: usurinta, gratie, senzitivitate.

Cand chakra inimii este in dezechilibru, ne simtim „la pamant”, cu tendinta de a ne concentra mai mult pe partea negativa a vietii, atat in ce priveste trecutul, cat si viitorul. Cand chakra inimii se dechide, suntem capabili sa imbratisam si sa apreciem viata cu entuziasm si optimism, dandu-ne voie sa traim in momentul prezent in totalitate. Deschiderea chakrei inimii este sustinuta de trezirea calitatilor sale esentiale: recunostinta, compasiune, comuniune. Toate impreuna duc la aparitia iubirii neconditionate.

Meditatie ghidata pentru iubire cu Padma Mudra – cum poate ajuta?

„Padma” insemana „lotus”, iar Padma Mudra directioneaza respiratia, atentia si energia in dreptul partii frontale a pieptului, instaland o senzatie de usor si deschidere. Acest gest sustine deschiderea chakrei inimii, prin simtirea mai profunda a sentimentelor si a senzatiilor subtile ale inimii, aducandu-le la suprafata pentru a fi traite si imbratisate deplin.

Cum Padma Mudra ne imbunatateste simtirea, ne sprijina in a ne deschide inima catre ceilalti cu compasiune si empatie sporite.

Aceasta mudra directioneaza, de asemenea respiratia si atentia catre glanda timus, sustinand sanatatea sistemului imunitar.

Principale beneficii ale mudrei Padma:

  • echilibreaza cea de-a patra chakra, dezvaluind calitatile esentiale ale inimii
  • sustine sanatatea sistemulor cardio-respirator si imunitar
  • cultiva compasiunea si empatia
  • sprijna tratamentul depresiei

 

https://youtu.be/Hn064zEbnh0
Meditatie ghidata pentru iubire cu Padma Mudra
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Vajrapradama Mudra, pentru efecte similare.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment