fbpx

Aceasta meditatie ghidata cu Kali Mudra aduce echilibru celui de-al cincilea centru energetic, Vishuddha. Numele acestuia inseamna „purificare” si este situat la nivelul gatului.

Acest centru de energie este reprezentat de un lotus cu 16 petale albastru ciel aranjate in jurul unei luni pline lucioase. O picatura de nectar, numita „amrita”, „nectarul imortalitatii” atarna de partea de sus a lunii. Tema principala a acestui centru energetic este purificarea sprituala, eliberarea de credintele limitative, ce ne impiedica sa experimentam libertatea fiintei noastre adevarate.

Vishuddha chakra se raporteaza la elementul spatiu si la calitatile sale: vastitate, expansiune, subtilitate. Aceste calitati sprijina procesul purificarii, in care credintele limitative pot fi vazute si eliberate. In cadrul acestui proces de eliberare, ne aliniem gradual gandurile, sentimentele, vorbele si faptele cu fiinta noastra autentica, permitandu-ne sa comunicam cu claritate si integritate. Aceasta aliniere este sustinuta de de integrarea tuturor calitatilor esentiale ale chakrei a cincea: angajament spiritual, studiu de sine, non-atasament, discernamant, liniste interioara si nelimitare.

Meditatie ghidata cu Kali Mudra -cum ne sustine in purificarea spirituala?

„Kali” – „zeita purificarii” ne sprijina in inlaturarea credintelor limitative, care ne tin departe de natura nostra adevarata. Manuieste o sabie si tine in mana un cap de om, ca simbol al atasamentului fata de ego, care trebuie taiat, pentru a obtine libertatea spirituala.

Kali Mudra directioneaza respiratia, atentia si energia catre gat, lacasul chakrei Vishuddha, sustinand procesul de purificare spirituala.

Acest gest faciliteaza eliberarea tensiunii musculare din zona gatului, creand un spatiu de deschidere, in care credintele limitative pot fi vazute, explorate si eliberate mai usor.

Aceasta mudra amplifica circulatia in zona glandei tiroide, activand metabolismul, ce ne furnizeaza energia pentru depasirea obstacolelor din calea noastra.

Principale beneficii ale mudrei Kali:

  • echilibreaza a cincea chakra prin procesul de purificare spirituala
  • elibereaza tensiunea din zona gatului, umerilor, interiorul gatului si corzile vocale
  • imbunatateste intuitia, permitandu-ne sa primim ghidare spirituala

Meditatie ghidata cu Kali Mudra
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Garuda Mudra, pentru efecte similare.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment