fbpx

Instalam o senzatie de impamantare, incredere si siguranta odata cu aceasta meditatie ghidata pentru siguranta cu Chinmaya Mudra.

Chakra radacina, Muladhara, care inseamna „baza de sprijin”, este localizata la nivelul perineului. Este simbolizata de un lotus cu patru petale rosii aranjate in jurul unui patrat ocru. Reprezinta stabilitatea si cele patru puncte cardinale. Tema principala a primei chakre este siguranta. Cand prima chakra este in echilibru, ne simtim sustinuti in orice moment al vietii. Cand senzatie de suport nu e complet, putem experimenta frica si insecuritatea, precum si senzatia ca nevoile noastre de supravietuire nu sunt indeplinite.

Pentru a echilibra prima chakra, cultivam calitatile de impamantare, de a ne simti corpul, conexiunea cu lumea naturala si senzatia de abundenta. Pe masura ce ne insusim aceste calitati, suntem capabili sa ne percepem nevoia de siguranta obicetiv, recunoscand ca natura vietii este sa ne sustina cu abundenta. Cu senzatia de suport si incredere sporita, incepem sa vedem ca siguranta este o reflexie naturala a fiintei noastre adevarate., creand o fundatie ferma pentru calatoria noastra spirituala.

Meditatie ghidata pentru siguranta cu Chinmaya Mudra – cum poate ajuta

„Chinmaya” inseamna „intruparea cunoasterii”. Chinmaya Mudra directioneaza respiratia, atentia si energia la baza corpului, lacasul primei chakre, adancind conexiunea noastra cu pamantul si cu calitatile sale impamantare si stabilitate.

Acest gest induce o senzatie de echilibru si aliniament in structura corpului, facandu-ne sa ne „locuim” corpul deplin si complet.

Aceasta mudra incetineste respiratia, prelungind expirul, instaland o senzatie de seninatate si permitandu-ne sa ne evaluam nevoile de supravietuire mai obiectiv. Cum Chinmaya Mudra cultiva constienta corpului, calmul, stabilitatea, simtim in mod natural siguranta sporita.

Principale beneficii ale mudrei Chinmaya:

  • echilibreaza prima chakra, cultivand o senzatie de siguranta
  • sustine sanatatea sistemului scheletal
  • sustine eliminarea optima
  • reduce tensiunea arteriala
  • reduce stresul si anxietatea
  • induce o senzatie de impamantare, intareste legatura cu corpul si sporeste increderea

Meditatie ghidata pentru siguranta cu Chinmaya Mudra
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Rupa Mudra, pentru efecte similare.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment