fbpx

Aceasta meditatie ghidata pentru curaj cu Abhaya Varada Mudra induce o stare de neinfricare.

„Abhaya” inseamna „absenta fricii”, iar „varada” inseamna „implinirea dorintelor”. Aceasta mudra evoca neinfricarea ce vine odata cu centrarea in fiinta noastra autentica, a carei natura esentiala este siguranta. De asemenea, este un gest ce echilibreaza Dosha Vata.

Meditatie ghidata pentru curaj cu Abhaya Varada Mudra utila in echilibrarea Vata?

Constitutia Vata compusa din elementele aer si spatiu este caracterizata de usurinta si miscare. Aceasta din urma este esentiala pentru toate functiile noastre fiziologice, inclusiv circulatie, respiratie, digestie, eliminare si transmiterea impulsurilor nervoase. Totusi, cand miscarea devine excesiva, pot aparea dezechilibre in constitutia Vata. Acestea includ pielea uscata, probleme cu articulatiile, digestie si eliminare defectuoase, balonari si crampe abdominale.

La nivel mental, persoanele cu constitutia Vata predominanta tind sa fie creativi si versatili. Cand sunt in dezechilibru, pot deveni instabile si aeriene, rezultand in frica in exces si anxietate.

Gestul de azi directioneaza respiratia, atentia si energia in pelvis, imbunatatind respiratia abdominala, ce sprijina digestia si eliminarea. El prelungeste expirul, ce ajuta la reducerea stresului, elibereaza tensiunea si imbunatateste eliminarea.

Acest gest cultiva de asemenea senzatia de impamantare si centrare, facandu-ne mai constienti si mai prezenti in corpul nostru. Centrati in momentul prezent, stabilitatea emotionala este imbunatatita in mod natural, permitandu-ne sa inaintam in viata mai increzatori.

Mai mult, acest „gest al neinfricarii si al implinirii dorintelor” cultiva o senzatie de intreg si unitate, sprijinindu-ne in eliberarea fricii excesive si a anxietatii.

La nivel energetic, activeaza Apana Vayu, curentul descendent de energie. Deschide si echilibreaza primele doua chakre.

In plan psiho-emotional, cultiva o senzatie de siguranta interioara, ce erveste ca antitdot pentru frica excesiva si anxietate, ce pot aparea in dezechilibrele Vata.

Principale beneficii ale acestei mudre:

  • cultiva impamantarea si centrarea
  • sustine sanatatea sistemului eliminator
  • reduce stresul si anxietatea

Namaste!

Meditatie ghidata pentru curaj cu Abhaya Varada Mudra
Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Incearca si aceasta meditatie ghidata cu Chinmaya Mudra pentru siguranta.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment