fbpx

Sesiunea de astazi, Hatha yoga de seara pentru incepatori ajuta la relaxare si la detensionarea corpului. In functie de aliniamentul coloanei vertebrale in timpul zilei, seara ne resimtim. Postura incorecta de la birou duce la instalea rigidizarii in anumite parti ale corpului. Poate acuzam dureri de spate, in special in zona lombara. Sau poate simtim incordare la nivelul gatului si a umerilor. Indiferent de zona cu probleme, o seceventa de exercitii de yoga pentru relaxare, poate fi tamaduitoare.

Hatha yoga de seara pentru incepatori – pozitii si beneficii

  • Copilul destinde toata partea posterioara a trunchiului. Totodata, calmeaza si linisteste sistemul nervos. Astfel, se induce starea de relaxare, regenerare si vindecare.
  • Pisica si Vaca: aceste miscari aduc flexibilitate si mobilitate coloanei vertebrale, creand spatiu intre vertebre. Astfel fluxul de sange curge liber, oxigenand fiecare celula. Efectul este de improspatare si vitalitate. Umerii sunt detensionati, pieptul se deschide si de elibereaza de tensiuni.
  • Clestele este o pozitie ce intinde bine spatele si coloana vertebrala. La finalul zilei, de cele mai multe ori, resimtim tensiune la nivelul spatelui si a coloanei vertebrale. Aceasta pozitie linisteste mintea, indeparteaza stresul si anxietatea si elimina tensiune de la nivelul zonei lombare.
  • Regele Pestilor este o postura de rasucire a coloanei vertebrale, in toate segmentele sale. Practicata frecvent, impiedica sudarea vertebrelor si imbatranirea coloanei. Creeaza un placut masaj organelor abdominale. Aduce sange proaspat in vertebre si organele digestive. Pe langa efectul de eliminare a stresului si de calmare a mintii, imbunatateste functia digestiva.
  • Rasucire la sol este o alta varianta de rasucire a coloanei. Aceste rasuciri sunt indicate in special la final de zi, pentru a aduce prospetime si vitalitate unei coloane obosite si tensionate. Aceasta rasucire intinde bland tesuturile musculare. In plus, aduce un plus de confort, prin asezarea intins pe spate.
  • Podul intinde musculatura abdominala, tonifica fesierii, coapsele, gambele, gleznele. Imbunataeste ciruculatia si functia tiroidei.
  • Postura picioarelor ridicate la perete este poate cea mai relaxanta postura din aceasta secventa de yoga. Si aceasta deoarece postura usureaza picioarele, imbunataste circulatia, linisteste si induce o stare de relaxare.
Hatha yoga de seara pentru incepatori
Deschide aici direct in Youtube.

Sa iti fie de folos!

Incearca si aceste clase: Yoga si respiratie pentru somn odihnitor, Yoga de seara pentru incepatori, Vinyasa&Yin pentru picioare obosite si umeri tensionati, Yoga pentru umeri si gat.


Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment