fbpx

“8 pozitii pentru corectarea posturii” cuprinde cateva asane din yoga ce ajuta la indreptarea spatelui cocosat.

Stam mult in fata ecranelor, suntem din ce in ce mai captivati de lumea digitala. Si nu spun ca este un lucru rau in totalitate. De multe ori avem ocazia sa participam online la cursuri, la care altfel nu am fi avut acces. Te poti educa foarte usor, prin platformele online. Poti vedea locuri si oameni dragi. Insa toate acestea vin si cu cateva dezvantaje, daca nu suntem constienti de pozitia corpului nostru, in timpul petrecut online.

Efectele unei posturi defectuoase asupra corpului

Iar efectele unei posturi defectuoase se rasfrang asupra intregului corp. Doar cateva dintre acestea se vad in respiratie, sistemul digestiv si starea psihica.

Cand avem umerii adusi spre in fata, respiratia nu se intampla complet si corect. Aducem astfel un aport insuficient de oxigen atat creierului, cat si tuturor organelor abdominale.

Mai mult, sistemul digestiv sufera atat de pe urma lipsei oxigenului, cat si din cauza comprimarii organelor abdominale. Astfel, digestia, asimilarea nutrientilor si eliminarea deseurilor sunt ingreunate.

Poate efectul cel mai evident este schimbarea dispozitiei. Asa-i ca nu poti fi vesel si bine-dispus, cand stai cocosat si ai capul intre umeri? Fa un exercitiu simplu chiar acum si indreapta-ti spatele. Departeaza umerii de urechi si apropie omoplatii. Cum te simti? E uimitor cum o simpla ajustare a posturii corpului, te poate ajuta sa privesti viata cu alti ochi.

Desigur ca nu se face primavara cu o floare, de aceea practica regulata este cheia catre o postura corecta a spatelui. Executa aceasta serie de posturi zilnic si observa cum se modifica atat starea ta generala, cat si postura. Nu e suficient sa practici doar o data, ci sa introduci zilnic macar cateva dintre aceste pozitii in rutina ta de miscare.

8 pozitii pentru corectarea posturii

Apasa aici pentru a deschide direct in Youtube.

Practica si aceste clase de yoga pentru spate, pentru a indrepta coloana si a intari musculatura spatelui si abdomenului: Yoga pentru dureri de spate, Yoga pentru detensionarea si eliminarea durerilor de spate.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment