Scopul practicarii yoga nu este de a slabi, dar pierderea in greutate, remodelarea si tonifierea corpului apar de cele mai multe ori dupa o practica consecventa, in special atunci cand stilul de yoga ales este unul dinamic, asa cum este Power Yoga.

Trebuie sa mentionez ca nu incurajez slabitul in exces, ci mai degraba imi propun sa ajut persoanele care nu se simt bine in propriul corp din cauza acumularii de kilograme. Frecvent, acest surplus ponderal altereaza sanatatea intregului corp, atat la nivel fizic, cat si mental si emotional. Iubeste-ti corpul, asa cum este si acorda-i atentie si ingrijire in fiecare zi, iar el iti va raspunde cu aceeasi moneda.

Dar sa revenim la exercitiile propuse pentru astazi. Secventa cuprinde 6 pozitii Power Yoga corelate cu respiratia, cate doua pentru fiecare grupa principala a corpului: brate si umeri, abdomen si spate, picioare si fese. Repetam fiecare pozitie de 10 ori. In functie de nivelul de antrenament al fiecaruia, repetitiile pot fi mai putine sau mai multe.

Exercitii pentru picioare:

  • Razboinicul 2: inspiram cu bratele sus si picioarele intinse, expiram cu bratele paralele cu solul si indoind genunchiul orientat in exterior;
  • Scaunul + Rugaciune intr-un picior: alternam postura Scaunul cu Postura Rugaiune intr-un picior;

Exercitii pentru brate si umeri:

  • Masa intoarsa + Baston: pe inspir venim in postura Bastonul, pe expir ridicam sezutul si venim in postura Masa intoarsa;
  • Copilul + Scandura cu genunchii la sol + Inchinare in 8 puncte + Scandura cu genunchii la sol + Copilul: repetam aceasta secventa de 10 ori;

Exercitii pentru abdomen:

  • Baston + Cleste + Barca joasa: repetam aceasta secventa de 10 ori;
  • Fluturele pe spate: pe inspir venim in postura Fluturele pe spate cu genunchii indoiti si talpile apropiate, pe expir ridicam omoplatii si intindem bratele spre in fata; repetam de 10 ori.

Ramaneti in Shavasana (Postura Cadavrului) atat cat aveti nevoie, dupa finalizarea acestor exercitii pentru relaxarea intregului corp.

6 pozitii Power Yoga pentru slabit
Apasa aici pentru a deschide clipul direct in Youtube.

Da-ti-mi de stire cum a fost pentru voi!

Sa va fie de folos! Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., tehnician nutritionist

Write A Comment