fbpx

Practica 30 minute de Yoga pentru imunitate, pentru a-ti intari organismul. In era vitezei in care traim, suntem luati prin suprindere de afectiuni, boli, simptome si incepem sa tratam. Actiunea profilactica aproape ca lipseste. De cele mai multe ori, cautam remediu in exterior, cum ar fi o pilula minune, care sa le rezolve pe toate. Iar noi sa ne vedem in continuare de viata noastra. Insa atunci cand apar simptomele fizice, corpul transmite ca este in dezechilibru. Si nu doar la nivel fizic, ci si mental, emotional, energetic. Deoarece acolo apar prima data bolile.

Exceptand genetica si stilul de viata, stresul este unul din factorii principali in scaderea imunitatii. Si aceasta deoarece atunci corpul raspunde la stresor, sangele este acumulat in muschii mari ai corpului, pentru a face fata provocarii. Mai mult, supus la stres cronic, sistemul imunitar al organismului incepe sa se dezechilibreze.

30 minute de yoga pentru imunitate – cum ajuta

Exercitiile de respiratie linistesc mintea, ajutand corpul sa se relaxeze si sa activeze sistemul nervos parasimpatic, ce sustine imunitatea organismului. In plus, posturile imbunatatesc circulatia sanguina si limfatica. Astfel, posturile in care partea superioara a corpului este aplecata ajuta la defundarea sinusurilor si la buna functionare a glandei tiroide, posturile cu rasucirea trunchiului contribuie la detoxifierea organismului, iar posturile ce deschid pieptul conduc la o mai buna functionare a glandei timus, cu rol principal in crearea celulelor de aparare. Poti practica aceasta secventa yoga pentru imunitate si relaxare, din confortul casei tale.

30 minute de Yoga pentru imunitate.
Click aici pentru a deschide video direct in Youtube.

Pe langa tehnicile de respiratie, care oxigeneaza intreg corpul si hranesc celulele si posturile ce pun in miscare sangele si limfa, imunitatea organismului este intarita de o buna igiena a gandurilor. Si aceasta deoarece stresul, nelinistea, anxietatea, supararea paralizeaza sistemul imunitar, creand mediul propice pentru dezvoltarea virusurilor, bacteriilor, germenilor. Am vorbit mai multe despre cum putem creste imunitatea organismului in articolul Cresterea imunitatii prin practica yoga. Poti incerca si meditatia ghidata pentru imunitate cu Bhramara Mudra sau Yin Yoga pentru inima, plamani, intestine.

Namaste!

Author

Instructor de Hatha, Yin & Restorative Yoga 300H TTC, acreditat de Yoga Alliance U.S.A., Tehnician nutritionist, Terapeut Theta Healing

Write A Comment